MEÄN PAIKKA

Tutki Tornionlaakson paikkoi ja kulttuuria

Tervetuloa Meän Paikkaan, missä voit tutkia ja oppia tuntemaan Tornionlaakson paikkojen nimiä meänkielen vähemmistökielenä

Tutkia

Tämä on ainutlaatuinen paikka, jossa yhdistyvät perinne, historia ja kulttuuri teknologian kanssa tarjoten sinulle interaktiivisen kokemuksen.

Interaktiivisella kartallamme voit navigoida eri paikkojen välillä, jotka on visualisoitu merkinnöin. Voit tutkia jokaista paikkaa, hakea niiden joukosta, lisätä uusia paikkoja tai muokata olemassa olevia. Meän Paikka on sivuprojekti Meänkielen sanakirjalle, joka on maailman ainoa tietokanta meänkielille ja Pohjoiskalotin pohjoissuomalaisille murteille, jossa on yli 70 000 sanaa ja 5000 sananlaskua.

Tämän projektin tarkoituksena on säilyttää ja edistää meänkielen käyttöä sekä luoda resurssi, jossa ihmiset voivat tutkia ja osallistua tähän rikkaaseen kielelliseen ja kulttuuriseen perintöön. Sivusto pyrkii olemaan elävä ja dynaaminen työkalu, jossa käyttäjät voivat paitsi hakea ja tutkia, myös osallistua tietokantaan lisäämällä uusia paikkoja tai muokkaamalla olemassa olevia.

Jokaisella paikalla on oma historiansa, muistonsa ja kulttuurinen merkityksensä. Antamalla näille paikoille digitaalisen ilmaisun meänkielillä, otamme askeleen kohti Tornionlaakson kielen ja kulttuurin ylläpitämistä, suojelemista ja levittämistä.

Tervetuloa tutustumaan Tornionlaaksoon meänkielillä ja liittyä matkallemme säilyttämään ja rikastuttamaan tornionlaaksolaista kulttuuria. Toivomme, että opit jotain uutta ja ehkä jopa voit osallistua omalla tiedollasi ja kokemuksellasi tähän ainutlaatuiseen paikkojen ja niiden tarinoiden kokoelmaan.

Sukella siis sisään ja aloita tutkiminen! Ja muista, että voit osallistua lisäämällä uusia paikkoja, muokkaamalla olemassa olevia tai jakamalla tämän projektin ystävien ja perheen kanssa. Mitä useampi meistä osallistuu, sitä rikkaampi ja täydellisempi tästä resurssista tulee.

Kiitos kiinnostuksestasi ja tuestasi!


Tutkia

Responsive image
Jakaa: